Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VCČ

Velmi chytrý člověk

12. 2. 2012 13:56
Ale proč?

Mají přeci takové, léty prověřené, oddané stranické kádry, Přemysla Sobotku a Miroslavu Němcovou, ti budou takový správně po ODSSácku povolní:-)

0 0
možnosti
RK

semelik

12. 2. 2012 13:43
Ale pan Fischer už si přece svou stranu dávno vybral, ne?

Jako člen KSČ přece logicky nemůže být nestranická kandidát. Nebo se pletu?

A jestli se nejvíc proslavil tím, že nic nedělal, tak to by - při troše píle - asi zvládl kdekdo.

6 0
možnosti
N

NewDorianGray

12. 2. 2012 13:58
Re: Ale pan Fischer už si přece svou stranu dávno vybral, ne?

Beneš byl zase bývalý Národní socialista jako Paroubek, a jakej to byl dobrej prezident.

V Košicích pomohl komunistům jako jediným kandidovat jak v Čechách, tak na Slovensku. Parlamentním stranám dal právo veta, kterým se jim podařilo znemožnit kandidaturu jednoznačného vítěze voleb na Slovensku, Demokratické straně pro Čechy. V únoru 48 elegantně kapituloval a umožnil Gottwaldovi uchvátit pro komunisty moc na 40 let.

Proč by nemohl být bývalý komunista dobrým nadstranickým prezidentem? ;-)

0 0
možnosti
PA

Podivný Atraktor

12. 2. 2012 13:13
klíči, od tebe bych spíše

očekával blog na téma legalizované korupce ve formě bonusového programu ods než blog o nominaci někoho na prezidenta :-/

0 0
možnosti
PA

Podivný Atraktor

12. 2. 2012 13:11
a proč by měly strany

vůbec někoho nominovat?

0 0
možnosti
P

pěnice

12. 2. 2012 13:49
Re: a proč by měly strany

Protože pak se budou snažit natřískat to do hlav občanů. Protože podle nich jsme tak hloupí, že nám musí napovědět.

2 0
možnosti
MZ

zajicek8

12. 2. 2012 13:01
Spejbl

Spejbl by byl lepší, protože je zřejmé, že je to jen loutka. Kdežto pan Fišer balí své velké NIC do mnoha slov.

2 0
možnosti
N

NewDorianGray

12. 2. 2012 12:56
Nic proti Fišerovi nemám,

ale je to takový kandidát nic proti ničemu. Nekontroverzní, ale myslím, že si neumí dost bouchnout do stolu. Fišer je takový pan kompromis. Na druhé straně je pravda, že podobnou reputaci měl i Karel IV. Něco jiného je Švejnar, jenže ten zas o post prezidenta podle mě moc stojí. Silným prezidentem by mohl být až v druhém funkčím období. Kníže je, obávám se, už příliš starý. Kdyby mu bylo o 5 let méně... Kdo je pro mě ještě přijatelný? Dienstbier, Rychetský... Zemana si představit neumím, prezident je především reprezentativní postavou a to není Zemanova parketa, i když ho považuji za možná nejlepšího premiéra, kterého jsme měli. Naštěstí kandidáti typu Prof. Kellera a spol. nemají šanci, to už bych raději tu Ivetu Bartošovou.

0 0
možnosti
JB

hendrixx

12. 2. 2012 12:55
Fischer je ouřada, papírovej maňásek...

ODS a ČSSD si ho vybraly, protože měly záruku, že se jim nebude motat do kšeftů a poslušně vykoná, co mu přikážou - jmenuje nadiktované ministry, ti pak nadiktované náměstky atd. atd. Fischer je nudná šedivá myš, která nikdy nic odvážnýho nevymyslela ani neřekla a za odměnu pak dostala trafiku v Londýně. I na to kladení věnců je málo hezkej. Za prezidenta ho nechci. To už raději Němcovou nebo Dienstbiera. Anebo Švejnara, ten má aspoň vzdělání.

3 0
možnosti
RH

Kruton

12. 2. 2012 12:53
Bývalý komunista v čele státu

by byl výsměch celému politickému vývoji....  Nechápu, proč si "veřejné mínění" oblibuje nemastné neslané úředníčky bez názoru.... Rv

3 0
možnosti
B

Boridoj

12. 2. 2012 14:44
Re: Bývalý komunista v čele státu

Lidé, neblbněte. Fischer přece nebyl žádný komunista. Chtěl dělat kariéru, chtěl se dostat "výš", tak prostě vstoupil do KSČ tak, jako tisíce jemu podobných. To jenom na vysvětlenou, protože já ho za prezidenta také nechci.

0 0
možnosti

Bára33

12. 2. 2012 12:43
No to snad ne...

Proč? ho ODS nenominuje? Protože pro řadu voličů ODS by tenhle pán byl prostě nepřijatelný, a to ze dvou důvodů: 1. Jeho téměř desetileté "působení" v KSČ 2. Prezident by měl být osobnost, ne pouze "kýval", který nemá na nic vlastní názor (a pokud ho už náhodou měl, promptně ho změnil, poté co si ho na koberečk zavolal Paroubek)

3 0
možnosti
MN

mirni

12. 2. 2012 12:34
ODS neni stranou ktera by se chtela zbavit moznosti sveho

zastupce ovladat, navic u nich hraje roli ona stranickost mnohdy az fanaticka ... A tak nominace pana Fisera nepripada v uvahu. Vzdyt si vzpomente jak pana Fisera hodnotil minuly premier za ODS  Topolanek  a to hovori samo za sebe. ODS vynalozi veskere mozne prostredky a zakulisni tahy k tomu aby si prosadila sveho stranickeho kandidata.

0 0
možnosti
  • Počet článků 257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1787x
Články na tomto blogu vyjadřují výhradně osobní názor autora - občana, nijak nespojené s jeho působením ve veřejné sféře.